7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:20 kg sliwek
3 kg cukru 10 g drozdzy piwnych 8 l wody Przygotowanie:sliwki umyj, wyjmij pestki i rozgniec miazdz. wloz do gasiora (butli), dodaj cukier i drozdze rozpuszczone w odrobinie letniej wody. pozostaw do fermentacji. po uplywie 15 dni wino zlej, wytlocz, a nastepnie przelej do beczulki. pozostaw na 3 tygodnie i przelej wino do butelek.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
granaty to malo powiedziane
~bagieta85 2007-08-01 00:00:00.0
Po 3 tygodniach przelej wino do butelek! i będziesz miał(a) albo szampana albo granaty, Czyli albo strzelające korki albo wybuchające butelki.
~dess 2006-09-12 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Wino selerowe na oczyszczenie organizmu (wegańska)Placek śliwkowy (bez ograniczeń) Tarta śliwkowa (bez ograniczeń) Śliwkowo - czekoladowy "tulipan" (lakto-wege) Zupa jabłkowo - śliwkowa (lakto-wege) Śliwkowa tarta z Liege (ovo-wege) Chutnej śliwkowo-gruszkowy (wegańska) placek śliwkowy dla Agnisi (bez ograniczeń) Kompot jabłkowo-śliwkowy (wegańska) Zupa dyniowo - śliwkowa (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~UFOL 2007-09-18 00:00:00.0