7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

wino śliwkowe



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

20 kg sliwek
3 kg cukru
10 g drozdzy piwnych
8 l wody

Przygotowanie:

sliwki umyj, wyjmij pestki i rozgniec miazdz. wloz do gasiora (butli), dodaj cukier i drozdze rozpuszczone w odrobinie letniej wody. pozostaw do fermentacji. po uplywie 15 dni wino zlej, wytlocz, a nastepnie przelej do beczulki. pozostaw na 3 tygodnie i przelej wino do butelek.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-01-26 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 10/2002
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Trochę mało cukru. Ja bym dał do tej ilości śliwek ok. 5,5 - 6 kg.
~UFOL 2007-09-18 00:00:00.0

granaty to malo powiedziane
~bagieta85 2007-08-01 00:00:00.0

Po 3 tygodniach przelej wino do butelek! i będziesz miał(a) albo szampana albo granaty, Czyli albo strzelające korki albo wybuchające butelki.
~dess 2006-09-12 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wino selerowe na oczyszczenie organizmu (wegańska)
Placek śliwkowy (bez ograniczeń)
Tarta śliwkowa (bez ograniczeń)
Śliwkowo - czekoladowy "tulipan" (lakto-wege)
Zupa jabłkowo - śliwkowa (lakto-wege)
Śliwkowa tarta z Liege (ovo-wege)
Chutnej śliwkowo-gruszkowy (wegańska)
placek śliwkowy dla Agnisi (bez ograniczeń)
Kompot jabłkowo-śliwkowy (wegańska)
Zupa dyniowo - śliwkowa (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas