7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:1 pęczek szczypiorku
3 łyżki natki 2 łyżki świeżej bazylii 2 jajka 1 mała cebula 5 ząbków czosnku 2 łyżki kaparów 1 ogórek kiszony 7 łyżek oliwy 1 łyżka octu winnego 1/2 łyżeczki białego pieprzu 1/2 łyżeczki soli Przygotowanie:Jajka ugotuj na twardo. Potnij nożyczkami szczypiorek, natkę i bazylię. Posiekaj drobno białka jajek, cebulę, czosnek, kapary i ogórka (bez nasion). Połącz w misce żółtka, oliwę, ocet, biały pieprz i sól. Utrzyj na gładką masę. Wlej sos do zieleniny i białek. Wymieszaj, wstaw do lodówki.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2003-01-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Pani nr 10/2002, przerobione na wege
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zielona surówka z sosem salsa verde (wegańska & RAW)Salsa cruda - "surowa" salsa pomidorowa (bez ograniczeń) Surowy sos selerowo-koperkowy do warzyw (wegańska) Dip z awokado i serka wiejskiego (do warzyw i chipsów) (lakto-wege) Baba - pasta/ dip z bakłażana i tahini z warzywami (wegańska) Salsa serowa (lakto-wege) Dip czosnkowy (lakto-wege) Dip z rokpola (lakto-wege) Salsa z czerwonych borówek z gruszką, cynamonem i chili (wegańska) Salsa di noci - mleczno-orzechowy sos do makaronu (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |