7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Tortilla z warzywno-słonecznikowym nadzieniem
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób1/4 szkl. słonecznika (wyłuskanych ziaren)
4 tortille 1-2 szkl. hummusu 1-2 szkl. porwanych na kawałki liści sałaty i ew. innych liści (np. rukoli) 1 marchewka, poszatkowana 1 szkl. kiełków fasoli Przygotowanie:Słonecznik uprażyć na suchej patelni aż się przyrumieni i zacznie pachnieć. Po nagrzaniu patelni lepiej jest nieco zmniejszyć gaz i często mieszać, żeby nie spalić ziaren.
W oryginalnym przepisie obróbka słonecznika jest inna. Należy nagrzać kuchenkę do 200°C. Umieścić słonecznik w żaroodpornym naczyniu i piec ok. 10 min. aż delikatnie zbrązowieje i zacznie pachnieć, po czym odstawić na bok. Podgrzać tortille na suchej patelni, każdą z obu stron, aż staną się giętkie. Następnie na każdej z nich równomiernie rozsmarować ok. 1/2 szkl. hummusu tak, aby brzegi pozostały czyste. Rozłożyć pozostałe składniki i zawinąć tortille.
Nadesłał(a) patrycccja,
dnia: 2003-02-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: serwis PCRM, przepis z "Healthy Eating for Life for Women", Kris Kieswer
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Tortilla z nadzieniem (wegańska)Proste burito (tortilla z nadzieniem) (wegańska) Vege tortilla (nadzienie z pomidorami i kotletami sojowymi) (wegańska) Tortilla (placki) (lakto-wege) Tortilla razowa (ovo-wege) Pasta słonecznikowa (wegańska) Śmietana słonecznikowa (wegańska & RAW) Mleko słonecznikowe (wegańska) Tortilla szybka i prosta (lakto-wege) Zupa warzywno-pomidorowa (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |