
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:marchewka
ocet winny sól imbir świeży sklarowane masło lub (w wersji wegańskiej) olej do smażenia, np. z orzeszków ziemnych Przygotowanie:
Marchewkę pokroić w zapałki, albo trochę większe kawałki i zamarynować w occie (ja biorę z czerwonego wina) z solą i imbirem (zetrzeć trochę korzenia lub też w zapałeczki, trochę mniejsze).
Można przez noc w lodówce przetrzymać, ale przynajmniej parę godzin powinno stać. Wypłukać. Potem poddusić na maśle (sklarowanym) lub oleju i masz gotowe.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasta serowa ostro-słodka (z czosnkiem i kukurydzą) (lakto-wege)Smażone tofu po koreańsku - w ostrym sosie (lekko słodkim:) (wegańska) Chutney (czatnej) z jabłek z imbirem, anyżem, słodką i ostrą papryką (wegańska) Zupa czosnkowa hiszpańska - ze smażonym czosnkiem, słodką i ostrą papryką (wegańska) Paluszki słone z czekoladą (wegańska) Kruche słone paluszki (wegańska) Marchewka ze śliwkami (wegańska) Tartaletki ze szpinakiem i słonym bundzem (lakto-wege) Marchewka zimą na bogato (wegańska) Czosnkowa marchewka do obiadu (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~agai 2009-01-26 22:25:30.515