7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Marchewka ostro-kwaśno-słodko-słona



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

marchewka
ocet winny
sól
imbir świeży
sklarowane masło lub (w wersji wegańskiej) olej do smażenia, np. z orzeszków ziemnych

Przygotowanie:

Marchewkę pokroić w zapałki, albo trochę większe kawałki i zamarynować w occie (ja biorę z czerwonego wina) z solą i imbirem (zetrzeć trochę korzenia lub też w zapałeczki, trochę mniejsze).

Można przez noc w lodówce przetrzymać, ale przynajmniej parę godzin powinno stać. Wypłukać. Potem poddusić na maśle (sklarowanym) lub oleju i masz gotowe.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-02-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Waldemar
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Niesmaczne.
~agai 2009-01-26 22:25:30.515

Wyśmienite.
Wanieczek 2009-01-13 11:49:26.699

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta serowa ostro-słodka (z czosnkiem i kukurydzą) (lakto-wege)
Smażone tofu po koreańsku - w ostrym sosie (lekko słodkim:) (wegańska)
Chutney (czatnej) z jabłek z imbirem, anyżem, słodką i ostrą papryką (wegańska)
Zupa czosnkowa hiszpańska - ze smażonym czosnkiem, słodką i ostrą papryką (wegańska)
Paluszki słone z czekoladą (wegańska)
Kruche słone paluszki (wegańska)
Marchewka ze śliwkami (wegańska)
Tartaletki ze szpinakiem i słonym bundzem (lakto-wege)
Marchewka zimą na bogato (wegańska)
Czosnkowa marchewka do obiadu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas