7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Makaron z sosem pomidorowym z dodatkiem rukoli i peperoncino
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:makaron
świeże pomidory (lub z puszki) oliwa do smażenia papryczka peperoncino rukola Przygotowanie:Gotujesz makaron. W tym czasie robisz sos - tak jak klasyczny pomidorowy ze świeżych pomidorów (ewentualnie z pomidorów z puszki), dodajesz jedną pokruszoną papryczkę i pod koniec gotowania dodajesz pokrojoną rukolę.
Wskazówki i uwagi:Ten sos powinno się podawać z orecchiette (taki makaron z Apulii, kształtem przypominający ludzkie uszy) ale u nas nie do dostania niestety. Można więc w zastępstwie użyć muszelek albo kokardek.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2003-04-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis wysłała Kasia L.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Makaron z sosem pomidorowym na maśle (lakto-wege)Makaron z sosem warzywno-pomidorowym (wegańska) Makaron gotowany w sosie pomidorowym (wegańska) Makaron ze szparagami w sosie pomidorowym (wegańska) Makaron z pomidorowo-bakłażanowym sosem (wegańska) Makaron z sosem pomidorowym z kozim serem (lakto-wege) Bazowy sos pomidorowy - do makaronu i innych (wegańska) Makaron w sosie brokułowo-pomidorowo-serowym (lakto-wege) Makaron razowy w bardzo pomidorowym sosie (wegańska) Sos kabaczkowo-pomidorowy z makaronem żytnim (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |