7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Fasola zapiekana z jajkami



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 3 osób

1 kg fasoli
2 czerwone cebule
1 czerwona papryka
mąka
masło
1/2 l mleka
4 jajka
śmietana 12% jako dodatek

Przygotowanie:

Fasolę namoczyć przez noc, gotować przez 30 minut.

Cebulę posiekać, podsmażyć na ciemny brąz. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, opłukaną fasolę, zalać wodą i gotować z cebulą aż zmięknie, po czym doprawić mąką zasmażoną na maśle. Z mleka i jajek przyrządzić sos i zalać nim fasolę. Zapiekać przez 15 minut.

Podawać polane śmietaną.
Nadesłał(a) Tinue, dnia: 2003-04-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Gotuj z Zepterem"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kasza jęczmienna zapiekana z jajkami (ovo-wege)
Fasola zapiekana (wegańska)
Sałatka ziemniaczana z jajkami, pieczarkami i fasolkami (bez ograniczeń)
Sałatka z pieczonymi ziemniakami, jajkami i fasolką szparagową (bez ograniczeń)
Kolorowa sałatka ryżowa z czerwoną fasolką, jajkami i curry (ovo-wege)
Ryż zapiekany z marchewką, fasolką szparagową, pomidorami i parmezanem (lakto-wege)
pasta z jajkami i warzywami (bez ograniczeń)
Makaron smażony z jajkami (bez ograniczeń)
Sałatka pieczarkowa z jajkami i szczypiorkiem (ovo-wege)
Zupa chlebowa z pomidorami i jajkami (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas