7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka włoska z pomidorami i smażonymi bakłażanami



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

2 średnie bakłażany
mąka
oliwa z oliwek do smażenia

4 średnie pomidor
1 szklanka czarnych oliwek
ocet winny
oregano
sól
pieprz
cukier

Przygotowanie:

Bakłażany oczyścić i pokroić na plasterki, posolić i poczekać aż zmiękną. Miękkie plasterki oprószyć mąką i obsmażyć na patelni z dwóch stron.

Pomidory pokroić, wymieszać z oliwkami, octem winnym, dodać usmażone bakłażany. Doprawić do smaku i gotowe :-)
Nadesłał(a) Tinue, dnia: 2003-04-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Gotuj z Zepterem"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Moja musaka - zapiekanka z ziemniakami, miksem warzyw, bakłażanami i pomidorami (wegańska)
Sałatka z pomidora i ogórka z włoskim serem ricotta lub grecką fetą (lakto-wege)
Makaronowa sałatka "włoska" z suszonymi pomidorami i czosnkiem marynowanym (wegańska)
Włoska sałatka makaronowa z rukolą, serem owczym i suszonymi pomidorami (lakto-wege)
Sałatka gyros z marynowanymi, smażonymi kotletami sojowymi (wegańska)
Ostra sałatka z makaronem, smażonymi warzywami i ciecierzycą (wegańska)
Włoska sałatka makaronowa (lakto-wege)
Sałatka z buraka z orzechami włoskimi (wegańska)
Makaron zapiekany z bakłażanami (lakto-wege)
Zupa włoska - z kalafiorem, pomidorami i parmezanem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas