7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Szwajcarska zupa z kapusty

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [3]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

1/2 kg młodej kapusty
300 g ziemniaków
2 cebule
50 g mąki

Przygotowanie:

Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w drobną kostkę i prażyć na wolnym ogniu przez 15 minut. Ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować. Po zagotowaniu wrzucić do ziemniaków prażoną kapustę i gotować jeszcze 15 minut. Zagęścić podrumienioną mąką i podawać z grzankami.
Nadesłał(a) Tinue, dnia: 2003-04-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Gotuj z Zepterem"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ja dodałam utrata marchewkę, natkę pietruszki i kostkę warzywna dla smaku i wyszła wyśmienita.
~Megi 2016-10-04 17:54:07.851

Całkiem, całkiem, tylko dodałam jeszcze sól, bo bez niej zupa wydaje mi się trochę nijaka.
moni 2013-07-03 20:23:48.684

Jutro bedzie na obiad. Pachnie wysmienicie i troche sprobowalam , rownie dobre;)
~Silverka 2010-04-26 19:54:16.361

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa z soczewicy z kapustą kiszoną (wegańska)
Zupa z kapustą włoską i soczewicą (wegańska)
Zupa ziemniaczana z kapustą włoską (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Rosti (roesti) - szwajcarskie placki ziemniaczane (wegańska)
Zupa z młodej kapusty z brązowym ryżem (wegańska)
Wiosenna zupa z kapusty, marchewki i kalarepki z ziemniakami (lakto-wege)
Zupa ziemniaczano-warzywna z kapustą zaprawiana mlekiem (wegańska)
Zupa z soczewicy z kapustą pekińską, marchewką i pomidorami (wegańska)
Zupa z soczewicy z dodatkiem pora i kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas