7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Brukiew nadziewanaBrukiew zawiera dużo wapnia, fosforu, sodu, żelaza, magnezu, siarki, witaminy z grupy B,P i C.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:kilka brukwi (małe bulwy)
śmietana sól cukier pieprz bułka tarta tłuszcz do wysmarowania formy Przygotowanie:Brukiew obieramy, parzymy gorącą wodą i w każdej bulwie wydrążamy nożem otwór. Miąższ rozcieramy, dodajemy pozostałe składniki i nadziewamy.
Blachę smarujemy tłuszczem, ustawiamy brukiew nadzieniem do góry i posypujemy bułeczką. Pieczemy.
Nadesłał(a) Renata,
dnia: 2000-08-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia a uroda" Wanda Kosiorek, Agencja Wydawniczo-Usługowa "Emilia"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Brukiew zasmażana "kuloch" (lakto-wege)Brukiew oprószana - "kuloch", "kwaki" (lakto-wege) Nadziewane portobello (wegańska) Rogaliki nadziewane (bez ograniczeń) Nadziewany kabaczek (wegańska) Nadziewany patison - pychota (lakto-wege) Pomidor nadziewany serem (lakto-wege) Awocado nadziewane amarantusem (lakto-wege) Pomidory nadziewane orzeszkami (wegańska) Nadziewane placki ziemniaczane (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |