7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 duża cukinia
mąka pełna (z pełnego przemiału) oliwa do smażenia sól pieprz Przygotowanie:Cukinię umyć, obrać i pokroić w plastry, zbić tak jak "kotlety", posolić, posypać pieprzem, zanurzać w oliwie i potem w pełnej mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego !
Wskazówki i uwagi:Pasuje bardzo dobrze do ryżu, a co najważniejsze dzieci to uwielbiają ;)
w wersji ovo-wege można maczać w jajku i pełnej mące.
Nadesłał(a) arleta,
dnia: 2003-02-28 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Niestety większość panierki odpadła w czasie smażenia. Poza tym niezłe, chociaż nie powala. Może byłyby lepsze z mąką białą lub mieszaną. Macie jakieś rady?
patrycccja 2009-09-11 17:44:41.226 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kotlety z cukini i marchwi ze słonecznikiem (ovo-wege)Kotlety wielowarzywne z brokułami, cukinią i fasolką szparagową (ovo-wege) Wachlarze z cukini (lakto-wege) Curry z cukini (wegańska) Makaron z cukinią (wegańska) Ryż z cukinią (wegańska) Potrawka z cukinią (wegańska) Tarta z cukinią i kwiatami dyni/cukini (wegańska) Makaron z pomidorem i cukinią (wegańska) Pikantne placuszki z cukini (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~gaja 2009-09-12 13:37:48.057