7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kapusta pekińska z sosem sojowym i groszkiemŚwietna do ryżu i makaronów chińskich.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:kapusta pekińska
groszek konserwowy olej asofetida (zamiennie może być smażona cebula) sos sojowy cukier - odrobina Przygotowanie:Kapustę obrać i poszatkować zostawiając twarde białe części do innej potrawy. Do woka wlać olej, podgrzać, dodać asofetidę, a potem kapustę pekińską, smażyć co jakiś czas mieszając.
W kubku wymieszać 2 łyżki sosu sojowego z odrobiną wody i cukru, wlać do kapusty. Mieszać, dodać groszek. Wskazówki i uwagi:Asofetida to przyprawa indyjska przypominajaca suszona cebulę i może być stosowana zamiennie z nią.
Nadesłał(a) arleta,
dnia: 2003-03-27 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Duszona kapusta pekińska skropiona sosem sojowym (wegańska)Kapusta pekińska duszona z sosem sojowym, czosnkiem i natką (wegańska) Surówka z kapusty pekińskiej, pomidorów i groszku (wegańska & RAW) Surówka z kapusty pekińskiej w sosie śmietanowym (lakto-wege) Surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką, ogórkiem, groszkiem i kukurydzą (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty z cebulką i sosem sojowym (wegańska & RAW) Sałatka warstwowa z kapustą pekińską (lakto-wege) Sałatka z kapusty pekińskiej i ryżu (bez ograniczeń) Kapusta pekińska duszona z ziemniakami (wegańska) Cukinia z porem i kapustą pekińską (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |