7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:5 pomidorów (muszą być smaczne)
tofu-feta (miękkie, lekko słone tofu nadające się również do smarowania) ew. sól ew. odrobina pieprzu winegret: sok z 1/3 cytryny oliwa z oliwek (dobra), 3 razy tyle ile soku z cytryny ząbek czosnku 2 łyżki oregano Przygotowanie:Pomidory ciachamy co najmniej na ćwiartki (ja lubię jeszcze te 1/4 na pół) i wrzucamy do michy, rozdrobnioną fetę siup do pomidorów.
Teraz robimy winegret z dodatkami. Do małego słoiczka (100 ml) z zakrętką wlewamy do 1/3 oliwy, dodajemy zmiażdżony lub utarty na tarce o drobnych oczkach czosnek, wciskamy cytrynę, wsypujemy oregano, następnie zakręcamy i wstrząsamy energicznie 30 sek. Następnie polewamy sosem pomidory z fetą. Można doprawić do smaku solą i pieprzem.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2003-04-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu z pl.rec.kuchnia podanego przez Miko
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Wiosenna sałatka warzywno-owocowa z jajkiem i fetą (bez ograniczeń)Sałatka z pomidorów z tofu-fetą (wegańska) Sałatka ziemniaczana z brokułami i tofu-fetą (wegańska) Sałatka: boczniaki smażone z cebulką wiosenną z pomidorowym dressingiem (wegańska) Sałatka z awokado, ryżu dzikiego, pestek i tofu-fety (wegańska) Sałatka z ciecierzycą, tofu-fetą, papryką i musztardą francuską (wegańska) Sałatka brokułowa z (tofu)fetą i czosnkowymi płatkami migdałowymi (wegańska) Tzatziki z tofu-fety (wegańska) Brokuły z tofu-fetą (wegańska) Wiosenne kotlety z tofu (z zieleniną) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |