7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Spagetti z sosem pomidorowymDla osób nie łączących w jednym posiłku potraw węglowodanowych z białkowymi zalecam tę potrawę z makaronem ryżowym zamiast spaghetti, zawierającego w swoim składzie jajka. Należałoby wówczas zrezygnować z sera Parmezan (również smaczne bez). Taka wersja potrawy (z makaronem ryżowym) jest także wskazana dla osób unikających potraw zawierających mąkę przenną z drobnego przemiału.
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [4]
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 3 osóbspaghetti z mąki durum lub makaron ryżowy długi - 0,5kg
koncentrat pomidorowy 30% - 1 słoiczek lub 2 małe puszki ser Parmezan - wg potrzeb (opcjonalnie) sól tymianek - 1 łyżka bazylia - 1 łyżka oregano - 1 łyżeczka cząber - 1 łyżeczka papryka mielona (wg potrzeb słodka lub ostra) - 1 łyżeczka czosnek - 2-3 duże ząbki woda - 0,5 litra oliwa z oliwek - 2-3 łyżki mąka ziemniaczana - 1-2 łyżeczki Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Spagetti ryżowe z sosem pomidorowym (wegańska)Spagetti z pikantnym sosem pomidorowym i kaparami (wegańska) Spagetti z sosem pomidorowym z soczewicą, kukurydzą i orzechami włoskimi (wegańska) Spagetti z sosem śmietanowym i czosnkiem (lakto-wege) Spagetti/ makaron z sosem brokułowo-serowym (lakto-wege) Spagetti z cukini z sosem z surowych pomidorów (RAW) (wegańska & RAW) Sos pomidorowy z koncentratu (wegańska) Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege) Fasola w sosie pomidorowym (wegańska) Ciecierzyca w sosie pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Emi 2015-11-25 22:03:18.817