7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:500 g moreli (chyba mogłyby być jakieś z puszki)
200 g szalotki mały kawałek imbiru 100 ml octu winnego 75 g brązowego cukru [można użyć również słodu] 2 goździki 1 listek laurowy pieprz Przygotowanie:Morele obrać ze skórki, wypestkować i pokroić na małe kawałki. Szalotkę i imbir oczyścić i posiekać. Wszystkie składniki dusić razem 45 min. Usunąć goździki i listek laurowy. Sos doprawić pieprzem.
Wskazówki i uwagi:Podawać wystudzony.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2003-04-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podała Herbatka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Marchew aromatyczna, gotowana z goździkami (lakto-wege)Chutney jabłkowy z cynamonem, goździkami i cayenne (wegańska) Zupełnie inna zupa cebulowa (z goździkiem, gałka, curry i imbirem) (wegańska) Borówka brusznica (czerwona) aromatycznie i nieco pikantnie - chutney z jabłkami (wegańska) Bardzo aromatyczna konfitura z gruszek z imbirem (wegańska) Chutney (czatnej) z jabłek z imbirem, anyżem, słodką i ostrą papryką (wegańska) Surówka z Bombaju - paprykowo-pomidorowa z imbirem, chili i innymi aromatycznymi przyprawami (wegańska & RAW) Aromatyczna indyjska zupa z soczewicy z pomidorami, curry i imbirem (wegańska) Brzoskwinie w morelowej galaretce (lakto-wege) Banany w kremie morelowym (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |