7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:200 g mlecznego ryżu
1 litr mleka 120 g masła cukier 100 g rodzynek 4 jajka skórka cytryny bułka tarta do wysypania formy Przygotowanie:Ryż ugotować w mleku. Do stygnącego ryżu dodać masło, cukier, rodzynki i żółtka oraz utartą skórkę cytryny. Po ostygnięciu dodać ubite na pianę białko.
Formę do pieczenia wysmarować masłem i posypać bułką tartą, wyłożyć otrzymaną masą. Piec ok. 45 minut przy średniej temperaturze. Wyjąć z naczynia i podawać z sokiem malinowym lub owocami.
Nadesłał(a) Renata,
dnia: 2000-08-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: opakowanie mlecznego ryżu Kresto
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka ryżowa na słodko, z jabłkami i rodzynkami (lakto-wege)Słodka zapiekanka ryżowa przekładana jabłkami i jogurtem (lakto-wege) Kremik ryżowy - zapiekanka (bez ograniczeń) Słodkie ryżowe (niekoniecznie) śniadanko (lakto-wege) "Meksykańska" zapiekanka ryżowa z warzywami (wegańska) Zapiekanka ryżowo–warzywna (z włoszczyzną) (bez ograniczeń) Ryż z rodzynkami, ale nie na słodko (z kurkumą i warzywami) (wegańska) Płatki ryżowe z wiórkami kokosowymi, rodzynkami i orzechami (wegańska) Zapiekanka wykwintna (ryżowa z tofu, granulatem i serem) (lakto-wege) Zapiekanka ryżowa z papryką, pomidorami i fetą (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |