7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos cebulowy z rodzynkami (chutney)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

200 g cebuli
2 łyżki oleju
2 łyżki brązowego cukru [można zastąpić słodem - wtedy nie czekamy aż się skarmelizuje :) ]
100 ml octu winnego
2 łyżki rodzynek
sól
biały pieprz

Przygotowanie:

Cebulę oczyścić, pokroić w dużą kostkę. Rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę (nie rumienić). Dodać cukier i skarmelizować. Wlać ocet winny, dodać rodzynki, całość dusić, aż cebula będzie miękka. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać wystudzony.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-04-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podała Herbatka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Chutney śliwkowo-cebulowy z rodzynkami (do słoików) (wegańska)
Chutney jabłkowy z rodzynkami (wegańska)
Sos cebulowy z kminkiem (wegańska)
Sos cebulowy gładki (wegańska)
Sos cebulowy z zieleniną (wegańska)
Makaron z sosem pieczarkowo-cebulowym (wegańska)
Sos cebulowy orientalny (do słoików) (wegańska)
Sałatka cebulowa w sosie miętowym (wegańska)
Zapiekanka: ziemniaki w sosie jogurtowo-cebulowym (lakto-wege)
Naleśnik/placek ryżowo-cebulowy z sosem kokosowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas