7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:200 g cebuli
2 łyżki oleju 2 łyżki brązowego cukru [można zastąpić słodem - wtedy nie czekamy aż się skarmelizuje :) ] 100 ml octu winnego 2 łyżki rodzynek sól biały pieprz Przygotowanie:Cebulę oczyścić, pokroić w dużą kostkę. Rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę (nie rumienić). Dodać cukier i skarmelizować. Wlać ocet winny, dodać rodzynki, całość dusić, aż cebula będzie miękka. Sos doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać wystudzony.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2003-04-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podała Herbatka
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Chutney śliwkowo-cebulowy z rodzynkami (do słoików) (wegańska)Chutney jabłkowy z rodzynkami (wegańska) Sos cebulowy z kminkiem (wegańska) Sos cebulowy gładki (wegańska) Sos cebulowy z zieleniną (wegańska) Makaron z sosem pieczarkowo-cebulowym (wegańska) Sos cebulowy orientalny (do słoików) (wegańska) Sałatka cebulowa w sosie miętowym (wegańska) Zapiekanka: ziemniaki w sosie jogurtowo-cebulowym (lakto-wege) Naleśnik/placek ryżowo-cebulowy z sosem kokosowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |