7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Kisiel z żurawin, rabarbaru, malin lub innych owoców
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:100 g żurawin (rabarbar, maliny, porzeczki itp.)
2-3 łyżki mąki ziemniaczanej 3-4 łyżki cukru ewentualnie według gustu: - cynamon - wanilia - skórka z pomarańczy - skórka z cytryny Przygotowanie:Żurawiny przetrzeć przez sito, odcisnąć sok. Miazgę zalać wodą w ilości 4-krotnie większej niż objętość żurawin, zagotować.
Część wywaru ostudzić i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Resztę wywaru zagotować z cukrem, dodać rozprowadzoną mąkę ziemniaczaną oraz sok i doprowadzić do zagęszczenia. Wskazówki i uwagi:Możemy o połowę zmniejszyć ilość mąki ziemniaczanej, wtedy otrzymamy kisiel do picia.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2003-04-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podał Kamas.hw
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
mm..zrobiłam z rabarbaru :) dobre :)
autor anonimowy 2006-05-17 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kisiel/ kompot z żurawin (wegańska)Kisiel ze świeżych malin (wegańska) Musli domowe z żurawiną i innymi bakaliami (wegańska) Kruszonka z jabłkami (lub rabarbarem lub innymi owocami) (wegańska) Kisiel wiśniowy (wegańska) Kisiel jabłkowo-malinowy (wegańska) Kisiel z pigwy z pomarańczami (wegańska) Chrzan z żurawinami (wegańska) Clafoutis z malinami (bez ograniczeń) Babeczki z rabarbarem (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~taake 2006-10-13 00:00:00.0