7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:500 g kwaszonej kapusty
3-4 suszone grzybki 1 szklanka grochu 1 średnia cebula majeranek sól pieprz 2 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie:Namoczony na noc groch ugotować w tej samej wodzie, dodając majeranek, sól i pieprz do smaku. Umyte i namoczone grzyby zagotować i odcedzić (nie wylewać wody!).
Kapustę posiekać, zalać wywarem z grzybów i ugotować. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać do kapusty. Gdy kapusta i groch będą miękkie, połączyć, wymieszać i jeszcze chwilę razem gotować. Wskazówki i uwagi:Catalina (catalina@plsocseks.net): Wedlug przepisu mojej babci - [zamiast samego grochu] jest pol na pol fasolki i zoltego grochu.
Marta Trzaska (martha@mkr.net.pl): A u mnie nie robi sie z grochem, a z fasolka, perlowa.. [..] Na noc w wodzie namacza sie fasolke. Potem gotuje sie ja zeby byla miekka, ale nie robila sie ciapa. Reszta jak w przepisie, tyle że bez grzybków, a z zasmażką.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2003-04-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podała Lilla
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kapusta z grochem (wegańska)Kapusta czerwona z grochem (wegańska) Omlet "grzybek" (ovo-wege) Grzybki marynowane (wegańska) Marynowane grzybki (wegańska) Miętowe grzybki (wegańska) Omlet "grzybek" na mleku (bez ograniczeń) Kefir z grzybka tybetańskiego (wegańska & RAW) Makaron z grzybkami po tajsku (wegańska) Ryżowa przekąska z grzybkami (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~fiesta 2012-09-20 23:27:12.421