7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:10 kg baklazanow
8 kg marchwi 40 dag pasternaku 20 dag korzeni selera 20 dag korzeni pietruszki 1,1 kg cebuli pokrojonej w plasterki ostra papryka w proszku Zalewa: 6 l wody 30 dag soli 300 ml octu 6% 5 dag cukru Przygotowanie:Dojrzale, niezbyt duze baklazany umyc, obciac pozostalosc ogonka i namoczyc na 2-3 godz. w slonej wodzie, aby pozbyc sie goryczy.
Nastepnie umyc je w zimnej biezacej wodzie. Kazdy baklazan przekroic wzdluz i napelnic farszem warzywnym. Potem ulozyc je w naczyniu w pozycji pionowej, ale niezbyt scisle jeden obok drugiego i zalac zalewa. Po 4-5 dniach od fermentacji baklazany nalezy przeniesc do piwnicy. Do jedzenia sa gotowe po uplywie co najmniej miesiaca. Farsz: Oczyscic korzenie marchewki, pasternaku, selera i pietruszki, umyc, pokroic na "slomke" ("zapalki") i podsmazyc na oleju tak, aby byly lekko twarde. Cebule pokroic na plasterki i rowniez podsmazyc na oleju. Polaczyc wszystkie skladniki, wymieszac, dodac papryki w proszku, ostudzic i nadziewac baklazany.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2003-04-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podała Lilla (lcwikla@flt.krasnik.pl), przepis pochodzi ze stron w języku ukraińskim
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Baklazany kiszone faszerowane (wegańska)Faszerowane kapelusze (lakto-wege) Bakłażany faszerowane (wegańska) Faszerowane papryczki (lakto-wege) Faszerowane kabaczki uniwersalne (lakto-wege) Papryka faszerowana soją (ovo-wege) Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege) Panierowane i faszerowane pieczarki (ovo-wege) Jaja faszerowane boczniakiem (bez ograniczeń) Sałata faszerowana po węgiersku 1 (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |