7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:proporcje na sloj 3-litrowy:
2,3 kg baklazanow 50 dag marchwi 10 dag pasternaku 10 dag korzeni pietruszki 10 dag cebuli 5-8 zabkow czosnku 5-7 dag natki pietruszki i selera (do smaku) 4 dag soli 200 ml oleju Przygotowanie:Baklazany umyc, obciac pozostalosc ogonka, przekroic wzdluz, zachowujac odcinek 2-3 cm od konca i gotowac w posolonej wodzie (3 dag soli na 1 l wody) przez 30-40 min.
Wyjac baklazany z garnka, odsaczyc z nich pozostala wode, nadziewac farszem, zwiazac ich galazkami selera (zanurzonymi na 10-15 min. we wrzatku) lub nitka, ukladac scisle w sloj, posypujac kazda warstwe roztartym czosnkiem, zawiazac sloik gaza. Trzeciego dnia po rozpoczeciu fermentacji zalac zawartosc sloika przegotowanym i ostudzonym olejem oraz postawic do chlodnego pomieszczenia (w temp. 8-10 C okres przechowywania wynosi 5-6 mies.). Farsz: Oczyscic korzenie marchewki, pasternaku i pietruszki, umyc, pokroic na "slomke" i podsmazyc na oleju tak, aby byly lekko twarde. Cebule pokroic na plasterki i rowniez podsmazyc na oleju. Polaczyc wszystkie skladniki, dodac pokrojona natke pietruszki i selera, wymieszac, posolic (4 dag soli na 1 kg farszu), ostudzic i nadziewac baklazany.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2003-04-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podała Lilla (lcwikla@flt.krasnik.pl), przepis pochodzi ze stron w języku ukraińskim
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Baklazany kiszone faszerowane 1 (wegańska)Baklazany kiszone faszerowane (wegańska) Faszerowane kapelusze (lakto-wege) Bakłażany faszerowane (wegańska) Faszerowane papryczki (lakto-wege) Faszerowane kabaczki uniwersalne (lakto-wege) Papryka faszerowana soją (ovo-wege) Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege) Panierowane i faszerowane pieczarki (ovo-wege) Jaja faszerowane boczniakiem (bez ograniczeń) Sałata faszerowana po węgiersku 1 (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |