7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
salatkaTabboulehKasia (Felicja): Ja ogolnie zielonej pietruszki nigdy nie lubilam, dopoki nie sprobowalam tej salatki! Jest wspaniala, mniam mniam, przepycha, i co tam jeszcze ;)
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 filizanka bulgur (mozna zastapic kaszka kus-kus, jest troche drobniejsza)
1/2 filiznaki soku z cytryny kilka galazek szczypiorku razem z cebulka (drobno posiekane) 3-4 wiazki zielonej pietruszki, drobno posiekanej (ok 4 filizanek) 3 swierze dojrzale pomidory, drobno pokrojone 6 lyzek oleju z oliwek sol Przygotowanie:Wsypac bulgur do miski, zalac woda i pozostawic az bulgur nasiaknie woda i zmieknie (ok 30 minut). Wycisnac nadmiar wody, wsypac bulgur spowrotem do miski i wymieszac z polowa soku z cytryny, szczypiorkiem, pomidorami i pietruszka. Pozostawic na kolejne pol godziny. W miedzyczasie wymieszac pozostaly sok z cytryny, oliwe i pol lyzeczki soli. Polac tym salatke i dokladnie wymieszac.
Wskazówki i uwagi:bulghur - kasza uzyskiwana z uprzednio parowanej, łuskanej i prażonej pszenicy, dzięki czemu nie wymaga gotowania.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2003-04-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, przepis podała prawdopodobnie FeLicja (xkruszynax@hotmail.com)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |