7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
sos na podstawie tofu i pestek slonecznikagzy: Podawaj najlepiej ze spagetti razowym. A jak Ci zostanie tego sosa, to smaruj go na zimno na pieczywo, bo stanie się pastą.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1) tofu 150 gram
2) pestek słonecznika wyłuskanych minimum 150 gram 3) oliwy ze trzy łychy albo bardziej 4) przyprawy: indyjską Ducrosa* (wiem, że raczej szlachetniej samemu mieszać mieszanki, ale...) i wielką garść suszonego kopru, sól, pieprz czarny, czarna gorczyca 5) sok z całej cytryny 6) oliwek sztuk kilka wedle uznania 7) jeden mały por wcześniej ugotowany 8) woda do konsystencji Przygotowanie:Wrzuć to całe towarzystwo do jakiegoś skutecznego mielnika. Potem do gara i doprowadź do wrzenia, lecz nie gotuj. Pozostaw do (niemal) ostygnięcia, tuż przed podaniem podgrzej lekko.
Wskazówki i uwagi:* Skład w/w mieszanki "indyjskiej": kurkuma, kolendra, kmin, imbir, pieprz, gorczyca, cebula, ziele angielskie, kozieradka, gałka muszkatułowa, czosnek, papryka, goździki.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2003-04-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ircx.pl.polskavege, przepis podal gzyra (marabuk@polbox.com)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sałatka z brokułami, przesmażonym tofu i pestkami (wegańska)Makaron z sosem jogurtowo-grzybowym z pestkami słonecznika (wegańska) Surówka z kalafiora z sosem koperkowym i pestkami (wegańska & RAW) Sałatka z awokado, ryżu dzikiego, pestek i tofu-fety (wegańska) Tofu w sosie pomidorowym (wegańska) Tani obiad postkolonialny na podstawie ryżu i kukurydzy (wegańska) Sałatka owocowa z sosem z tofu (wegańska+miód) Tofu z sosem pomidorowo-paprykowym (wegańska) Sos z tofu, np. do makaronu z warzywami (wegańska) Sos czosnkowy na bazie tofu (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |