7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Gotowane kabaczki faszerowane ryżem z pieczarkami i winegretem
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób4 małe kabaczki
100 g ryżu 150 g pieczarek 2 pomidory 1 łyżka octu sok z cytryny sól pieprz natka do posypania sos winegret: 3 łyżki oleju sojowego lub słonecznikowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy sól cukier pieprz Przygotowanie:Ryż ugotować na sypko. Umyte kabaczki gotować ok. 20 min. w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą. Każdy kabaczek przekroić wzdłuż i usunąć gniazda nasienne. Pieczarki oczyścić, umyć w zakwaszonej octem wodzie, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny, by nie sczerniały. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Ryż, pieczarki i pomidory wymieszać, doprawić do smaku, nadziać kabaczki. Polać sosem winegret, schłodzić. Przed podaniem posypać drobno posiekaną natką. Podawać z pieczywem, sałatą, surówkami.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2003-04-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Faszerowane kabaczki uniwersalne (lakto-wege)Papryka faszerowana ryżem i pieczarkami, z sosem pomidorowym (ovo-wege) Papryka faszerowana pieczarkami z ryżem i oliwkami (wegańska) Faszerowana papryka gotowana na parze (wegańska) Gotowane ziemniaki faszerowane szpinakiem (wegańska) Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege) Panierowane i faszerowane pieczarki (ovo-wege) Pieczarki faszerowane jajkiem (bez ograniczeń) Bakłażany faszerowane ryżem (wegańska) Gotowany ryż z jabłkami - dietetyczny (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |