7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 6 osób2 male kalafiory
3 lyzki platkow owsianych 3 szkl. ugotowanej pszenicy 5 marchwi 1/2 malej puszki zielonego groszku 2 lyzki oleju sojowego lub slonecznikowego macierzanka tymianek sol natka Przygotowanie:kalafior podzielic na czastki, ugotowac w niewielkiej ilosci osolonej wody, odcedzic (wywaru nie wylewac). marchew starta na tarce o duzych oczkach i groszek udusic na oleju. platki owsiane zrumienic na patelni bez tluszczu. polaczyc ze szklanka wywaru z kalafiora, dodac przyprawy, zagotowac. wszystkie skladniki polaczyc, podgrzac. przed podaniem posypac natka. podawac z surowkami, ziemniakami.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2003-04-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pszenica z truskawkami (lakto-wege)"Tatar" z pszenicy (wegańska) Deser z pszenicy z bakaliami (wegańska) Trzy kolory z pszenicą (wegańska) Pszenica z jabłuszkiem i bakaliami (wegańska) Kotlety z pszenicy z majerankiem (wegańska) Jogurt z owocami i kiełkami pszenicy (lakto-wege) Krem czekoladowy z kiełków pszenicy (bez ograniczeń) Zupa ze skiełkowanej pszenicy (wg Małachowa) (wegańska) Zupa: mleko z maku z pszenicą (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |