7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Ten przepis jest duplikatem,
Pierogi drożdżowe 1
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:Farsz - 1/2 kg pieczarek, 3 - 4 cebule, 1 marchewkę i jak ktoś lubi odrobinę kapusty kiszonej (tak do smaku).
Ciasto - 4 szklanki mąki, 6 dkg drożdży, 2 łyżeczki cukru, 1 jajko, 4 łyżki oleju, łyżeczkę papryki, szczypta soli, 1 i 1/2 szkl. ciepłej wody Przygotowanie:Farsz: Cebulkę, pieczarki, marchewkę drobno posiekać (ja rozdrabniam to w robocie), Cebulkę zeszklić na oleju, dodać marchewkę, a następnie pieczarki. Wszystko razem podsmażyć, doprawić do smaku. W zasadzie farsz można zrobić wg
własnego uznania. Ciasto: Drożdże rozrobić z cukrem a z pozostałych składników zagnieść ciasto. Następnie dodać rozrobione drożdze i ciasto odstawić na 15 min do wyrośnięcia. Formować pierogi i smażyć z dwóch stron na oleju tak, żeby się zarumieniły. Wskazówki i uwagi:Uprzedzam, ze bardzo szybko się smażą, więc trzeba pilnować, aby się nie przypaliły.Najsmaczniejsze są cieplutkie, ale śmiało można jeść zimne.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2003-04-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis wysłał(a):"Aneta" draculaxxl@wp.pl Nowe komentarze: |
Podobne wg nazwy:Pierogi drożdżowe z owocami sezonowymi (wegańska)Smażone pierogi drożdżowe z pieczarkami (wegańska) Fatayer (pieczone drożdżowe "pierogi" ze szpinakiem) (wegańska) Pierogi drożdżowe czosnkowe (z twarogiem i śmietanowo-czosnkowym dressingiem) (lakto-wege) Ruskie pierogi (lakto-wege) Pierogi z soją (ovo-wege) Pierogi z jagodami (wegańska) Pierogi z soczewicą (bez ograniczeń) Pierogi z paprykarzem (wegańska) Pierogi ruskie (bez ograniczeń) Ciasto na pierogi (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Farsz zrobiłam wprawdzie inny , jednak pomysł na drożdżowe pierogi smażone był dobry. polecam
monika77 2009-12-16 16:51:06.994