7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sernik z rodzynkami Bożeny Dykiel



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 kg białego sera (najlepiej "Bacha")
15 dag masła w temp. pokojowej
4-5 jajek
2 szklanki cukru
2 opakowania cukru waniliowego
2 budynie śmietankowe lub 4 łyżki mąki kartoflanej
rodzynki
bułka tarta do wysypania formy

Przygotowanie:

Rodzynki wyparzyć i obsypać mąką, aby nie opadły na dno. Wszystkie składniki wymieszać i wlać do wysmarowanej i obsypanej bułką tartą tortownicy. Piec ok. 45-60 minut w 200°C.
Nadesłał(a) Renata, dnia: 2000-08-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: z felietonu Pani Bożeny Dykiel zamieszczanego kiedyś w Urodzie
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z groszku konserwowego Bożeny Dykiel (bez ograniczeń)
Zielona sałatka Bożeny Dykiel (z fasolki szparagowej) (wegańska)
Sałatka kalafiorowa Bożeny Dykiel (z koperkowo-czosnkowym sosem majonezowym) (bez ograniczeń)
Sałatka ryżowa Bożeny Dykiel (z papryką, oliwkami i migdałami) (wegańska)
Sernik z rodzynkami i bezą kokosową (bez ograniczeń)
Sernik z rodzynkami i skórką pomarańczową (bez ograniczeń)
Sernik na zimno (lakto-wege)
Wigilijny sernik (lakto-wege)
Sernik z morelami (bez ograniczeń)
Sernik z brzoskwiniami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas