7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Mus czekoladowyTo puszysta pianka podawana na zimno jako samodzielne danie deserowe bardzo pasujące do kawy. Do zrobienia musu potrzeba jedynie dwóch składników: ciemnej czekolady i świeżych jajek. Wykonanie jest również mało skomplikowane, natomiast efekt końcowy wyjątkowo udany. Deser powinno przygotować się na dzień przed planowanym spożyciem i nie przetrzymywać dłużej niż dwa dni w lodówce, ze względu na zawartość świeżych jajek. Zresztą deser jest tak dobry, że ten problem nie powinien się pojawić.
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [0]
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:200 g czarnej czekolady (zawartość kakao: 70%)
6 jajek Przygotowanie:Czekoladę rozpuścić na kuchence w garnku wstawionym do większego garnka z wodą lub w mikrofali. Pozostawić do ostygnięcia.
Sparzone jajka rozbić i rozdzielić żółtka od białek. Przestudzoną płynną czekoladę wlać do żółtek i wymieszać na gładką masę. Z białek ubić sztywną pianę dodając małą szczyptę soli. Delikatnie wymieszać pianę z masą czekoladowo-jajeczną. Jest to najbardziej pracochłonny etap przygotowania musu. Jednolitą, puszystą masę wlać do salaterki lub pojedynczych foremek, przykryć folią i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Czekoladowy mus szczęścia (bez ograniczeń)Mrożony mus czekoladowy (wegańska & RAW) Surowy wegański mus czekoladowy (wegańska & RAW) Mus czekoladowy cioci Marie Louise (ovo-wege) Mus czekoladowy z bitą śmietaną kokosową (wegańska) Wymarzony mus / polewa czekoladowa z silken tofu (wegańska) Mus jabłkowy (wegańska) Mus kiwi-jabłko (lakto-wege) Mus z kaszy manny (bez ograniczeń) Puszysty mus jaglany (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |