7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka Asi

ta potrawa na pewno nie jest ostra
można podawać ją ze świeżym pieczywem jako jedno z dań odświętnej kolacji

to specjalne danie na specjalne okazje
to danie kanadyjskie z moimi własymi ulepszeniami




Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 8 osób

0,5 kg winogron ciemnych
0,5 szkalnki jogurtu naturalnego
0,75 szkalnki orzechów włoskich łuskanych
0,5 szklanki rodzynek
0,5 szkalnki majonezu babuni
białko od 5 jajek
0,5 puszki kukurydzy konserwowej
oliwa z oliwek
sól i pieprz

Przygotowanie:

z wcześniej ugotowanych jajek obrać białko i pokroić je w kosteczkę, za pomocą wrzącej wody sparzyć orzechy i rodzynki, jogurt zmieszać z majonezem doprawić solą i pieprzem-jako sos do sałatki, do miski wrzucić wszystkie składniki (także kukurydzę i winogrona), polać sosem i delikatnie wymieszać

Wskazówki i uwagi:

winogorna nie powinny być za twarde ani za miękkie
winogrona muszą być ciemne (lepszy wygląd estetyczny)

przerobione na wege
Nadesłał(a) Asia Kujdyńska, dnia: 2003-04-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: nie znany
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka Caprese (lakto-wege)
Sałatka z amarantusem 2 (wegańska+miód)
Sałatka z jajek (ovo-wege)
Sałatka szopska (lakto-wege)
Sałatka wielosmakowa (lakto-wege)
Sałatka pod gruszą (lakto-wege)
Sałatka z biedrzeńca (ovo-wege)
Sałatka z kurkami (lakto-wege)
Sałatka warstwowa (ovo-wege)
sałatka z sucharków (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas