7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Dymka z grillaIdealne to danie na przystawkę, bowiem pieczenie nie zajmuje więcej niż kilka minut. Robię je zawsze na początku i podaję gościom, by mogli w spokoju poczekać na resztę potraw, a nie przełykać ślinę w oczekiwaniu, kiedy zapachy grillowanych potraw ich nosów dobiegają.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osóbpęczek dymki albo dwa albo trzy - generalnie jeden pęczek starcza na dwie osoby
oliwa sól świeżo zmielony, czarny pieprz Przygotowanie:Przygotowanie dymki jest szalenie proste: odcinam cebulki oraz zielony szczypior z góry - tak by otrzymać kawałki dymki o długości około 15 cm, z czego co najmniej połowa jest jeszcze biała.
Kilka takich kawałków spinam wykałaczką w sposób fantazyjny, skrapiam obficie oliwą, solę i pieprzę. Dymkę grilluję kilka minut z każdej strony na niewielkim żarze - powinna być lekko upieczona, tak by zachował się wesoły kolor szczypioru. Wskazówki i uwagi:Do dymki nie pasuje nic bardziej od chleba razowego. A chleb ten razowy dla wykwintności można lekko np. twarożkiem czosnkowym posmarować.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Surówka z kalarepy z sałatą i dymką (lakto-wege)Brzoskwinie z grilla (wegańska+miód) Wegeburgery z grilla (bez ograniczeń) Kartofelki z grilla (wegańska) Czosnek z grilla (wegańska) Prawdziwki z grilla (wegańska) Papryka nadziewana kukurydzą z serem, dymką i pomidorami (lakto-wege) Omlet ziemniaczany z papryką, dymką i tymiankiem (ovo-wege) Insalata di Aranci - surówka z pomarańczy z dymką i oliwkami (wegańska & RAW) Syli jabłka z grilla (wegańska+miód) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~kacyk 2006-07-06 00:00:00.0