7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pomidory z fetą i bazylią (z grilla)Idealna to potrawa na przystawkę - robi się ją szybko i genialnie pobudza ochotę na następne dania.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:na każdą osobę po większym pomidorze
kawałek fety świeża bazylia oliwa czarny, świeżo, grubo zmielony pieprz Przygotowanie:Pomidory przekrawam na połówki, że tak napiszę, po linii równika.
Z każdej połówki wydrążam nasionka i sok, na każdą połówkę kładę kawałek fety, posypuję pieprzem i polewam oliwą. Połówki pomidorów kładę na kawałkach folii aluminiowej. Robię z tej folii coś na kształt miseczki wokół połówki pomidora. W takich miseczkach grilluję pomidory, aż staną się miękkie. Upieczone pomidory posypuję dużą ilością posiekanej bazylii.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Faszerowana papryka z fetą (z grilla) (lakto-wege)Pomidory z fetą (lakto-wege) Camembert pieczony w bazylii i pomidorach (lakto-wege) Pomidory na przystawkę - z czosnkiem i bazylią (wegańska) Chrupiące bułki z pomidorem i bazylią (wegańska) Nadziewane pomidory z ryżem i bazylią (wegańska) Ćwiartki pomidora pieczone z bazylią (wegańska) Kanapki z pastą z bazylii lub pesto i pomidorami (wegańska) Pasta do pieczywa z suszonych pomidorów, majonezu i bazylii (wegańska) Boczniaki z grilla z żółtym serem i pomidorami (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |