7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Jaja żółte czyli kminkowe



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

jaja
łyżka soli
łyżka kminku
woda

Przygotowanie:

Jaja moczymy w zimnej wodzie z solą i kminkiem przez 12 godzin. Po tym czasie gotujemy w tej samej wodzie, uzupełniając jak się wygotowywuje przez 3,5 godziny. Po oziębieniu obieramy i podajemy przekrojone na połówki z dowolnym sosem w sosjerce. Jaja tak przyrządzone mają żółty kolor i wybitnie kminkowy smak.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-05-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Gotowanie to sztuka!
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kolorowa zapiekanka czyli warzywa pod żółtym serem (lakto-wege)
Zupa kminkowa (lakto-wege)
Napój kminkowy (wegańska)
Jaja po węgiersku (ovo-wege)
Jaja alabama (ovo-wege)
Jaja po wiedeńsku (ovo-wege)
Kminkowe ziemniaki grillowane (wegańska)
Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege)
Jaja faszerowane boczniakiem (bez ograniczeń)
Pieczone ziemniaki kminkowe z pieczarkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas