7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kasza jaglana z bakaliami i miodem

Kuchnia polska
Jest to wyjątkowo pożywny deser, a zarazem bardzo smaczny. Nie mam wyrzutów sumienia, jak go serwuję dzieciom.




Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

2 szklanki mleka
pół szklanki kaszy jaglanej
szczypta soli
łyżka masła
2 łyżki namoczonych wcześniej rodzynek
pół szklanki daktyli bez pestek drobno pokrojonych
miód pszczeli lub owocowy
mielony cynamon

Przygotowanie:

Do rondla wlewam mleko, dodaję masło i sól, doprowadzam do wrzenia i wsypuję kaszę, gotuję i odstawiam pod przykryciem aby "doszła". Dodaję bakalie, cynamon, mieszam. Podaję w czarkach do lodów, osobno w miseczce podaję miód do polewania.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-05-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Gotowanie to sztuka!
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Pyszne również na śniadanie! Jeśli zostaje mi kasza jaglana po prostu zagotowuję mleko, wrzucam kaszę i gdy mleko zostaje prawie wchłonięte przez kaszę jest ok:) Można dodać dowolnych owoców suszonych, posłodzić czymkolwiek,, fajne również z dodatkiem kakao.
~paty 2012-02-18 22:56:05.727

pyszne!!
~x 2011-03-09 22:14:05.464

dobreeeee
~al 2010-10-04 23:19:32.297

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kasza jaglana na śniadanie - z cynamonem, prażonym słonecznikiem i innymi bakaliami (wegańska)
Kuskus z miodem i bakaliami (lakto-wege)
Kasza jaglana z bakłażanem (wegańska)
Kasza jaglana z rodzynkami (bez ograniczeń)
Kasza jaglana "po francusku" (lakto-wege)
Kasza jaglana z brokułem (wegańska)
Kasza jaglana na czerwono (wegańska)
Kaszka jaglana z bakaliami i rzezuchą (wegańska)
Słoneczna kasza jaglana z daktylami (wegańska)
Kasza jaglana z kurkumą i natką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas