7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Szarlotka z chleba razowego co odrobinę świeżości zatracił

Kuchnia polska

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 8 osób

bochenek chleba razowego przesuszonego
2 kg jabłek
cukier z cynamonem pomieszany, w ilości wedle smaku
pół kostki przedniego bez dodatków oleju masła świeżego

Przygotowanie:

Suchy chleb razowy na tarce ucieram.
Jabłka obrane drobno siekam.
Naczynie do zapiekania suto masłem smaruję, na to sypię warstwę startego chleba, a na chleb kładę warstwę jabłek, posypuję cukrem zmieszanym z cynamonem. Na jabłka strugam parę wiórków masła.
Owe czynności powtarzam aż do wyczerpania chleba i jabłek.
Tak przygotowaną szarlotkę wstawiam do średnio nagrzanego piekarnika (170 stopni) i piekę około godziny.

Moim Najbliższym sercu, podaję szarlotkę z dzbanuszkiem słodkiej śmietanki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-05-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Gotowanie to sztuka!
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Legumina z razowego chleba (bez ograniczeń)
Chleb pszenny razowy (wegańska)
Chleb razowy drożdżowy na miodzie (lakto-wege)
Granola z kawałków razowego chleba (wegańska)
Chleb razowy żytnio-pszenny na zakwasie (wegańska)
Chleb razowy pszenno-owsiany (na drożdżach) (wegańska)
Chleb razowy własnej roboty (na drożdżach) (wegańska)
Chleb razowy na drożdżach z orzechami i czterema nasionami (wegańska)
Szarlotka jaglana (wegańska)
Szarlotka z budyniem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas