7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pierogi ruskie a zniewalające delikatnościąMagia ruskich pierogów polega na dwóch rzeczach: proporcji ziemniaków i twarogu oraz ich odpowiedniej jedwabistości. Moim zdaniem stosunek ziemniaków do twarogu powinien być jak 2 do 1.
Średnia ocena:
[5.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [4]
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 6 osóbciasto:
500 g mąki pszennej 1 czubata łyżeczka soli ok. 1 szklanki ciepłej wody nadzienie: 500 g ugotowanych ziemniaków 300 g tłustego, kwaśnego twarogu 2 średniej wielkości cebule odrobina oleju do smażenia sól pieprz zioła: szczypiorek, mięta, bazylia (opcjonalnie) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Ruskie pierogi (lakto-wege)Pierogi ruskie (bez ograniczeń) Kopytka ruskie ("nagie" pierogi ruskie) (bez ograniczeń) Pierogi ruskie jak od babci (wegańska) Pieczone wiosenne pierogi ruskie (z ziemniakami i pokrzywą) (wegańska) Ruskie pierogi z tofu lekko zakwaszonym cytryną (wegańska) Wegańskie pierogi ruskie (z tofu doprawionego czosnkiem) (wegańska) Pierogi ruskie praktycznie bez wyrabiania - precyzyjne proporcje (lakto-wege) Naleśniki ruskie (wegańska) Pierogi z soją (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Klaudia 2013-08-07 22:53:29.451