7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Szparagi po mediolańsku (pieczone pod parmezanem i bułką tartą z estragonem)



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

2 kg szparagów
100 g parmezanu

tarta bułka
3 łyżki oliwy
estragon
sól
pieprz

Przygotowanie:

Szparagi ugotować na krucho (nie rozgotować), odcedzić. Ułożyć na długim, żaroodpornym półmisku. Posypać startym parmezanem. Wstawić do ciepłego piekarnika na 10 min.

Po wyjęciu posypać tartą bułką, polać oliwą i ponownie wstawić do piekarnika na 3 min. Posypać estragonem. Podawać gorące.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-05-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 5/2002
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kalarepka z bułką tartą (wegańska)
Soja na cebuli z bułką tartą (lakto-wege)
Kapusta (z wody) z bułką tartą (wegańska)
Makaron z warzywami i bułką tartą (wegańska)
Szpinak z tofu w bułce tartej (wegańska)
Makaron fettuccine ze szparagami i "parmezanem ubogich" (wegańska)
Kiełki KaBom (smażone w bułce tartej) (bez ograniczeń)
Cukinia smażona w "jajku-len" i bułce tartej (wegańska)
Fasola Jaś ze śliwkami suszonymi i bułką tartą (wegańska)
Rzodkiew / rzodkiewki na ciepło z bułką tartą (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas