7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Bhangra dip (z czerwonej soczewicy)Pomysł urodził się z rozgotowania soczewicy na "coś do obiadu". Myślę, że można też nazwać to dahlem. Egzotycznie doprawione staje się wartościowym "niebem w gębie". Podawać na ciepło np. do warzyw gotowanych na parze (np. brokuł czy kalafior), grzanek, słonych wypieków lub jako sos do kasz czy kartofelków.
Średnia ocena:
[4.555555555555555
z 9 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [11]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osóbsoczewica czerwona - 1/2 szklanki suchej
woda - około 1 1/2 szklanki oliwa / olej - 1/3 szklanki sól przyprawy (wg gustu, ale najlepiej mieszanka curry albo garam masala) sok z cytryny (opcjonalnie) Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Kotlety z czerwonej soczewicy (wegańska)Raita (dip na bazie jogurtu) z czerwonych ziemniaków (lakto-wege) Kotlety z czerwonej soczewicy i fety (bez ograniczeń) Zupa dahl z czerwonej soczewicy (wegańska) Pasta z czerwonej soczewicy na ostro (wegańska) Sałatka z groszku i czerwonej soczewicy (wegańska) Zupa z czerwonej soczewicy i ryżu (wegańska) Zupa z czerwonej soczewicy z kolendrą (wegańska) Pikantna pasta / dip z soczewicy z grillowaną papryką konserwową (wegańska) Pasztet z czerwonej soczewicy z dodatkiem ciecierzycy (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
moni 2013-11-03 16:05:22.259