
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Ryż z warzywami i pestkamidla alergików.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:ryż basmati lub brązowy (dla starszych dzieci lub dorosłych)
soczewica (opcjonalnie dla dzieci powyzej 1-go roku) brokuł por seler marchewka rzeżucha zgniecione pestki dyni i słonecznika oregano lub majeranek lub tymianek lub bazylia lub wszystko naraz oliwa z oliwek Przygotowanie:
Ryż i soczewicę wrzucić do garnka, zalać wodą i gotować (ryż basmati gotuje się dość krótko, brązowy raczej długo, przy czym basmati zawiera prawie tyle samo dobrego co ryż brązowy, a jest o niebo smaczniejszy i delikatniejszy), gdy soczewica jest już prawie miękka dorzucić startego pora i selera (nie dużo), następnie pestki i na koniec małe kwiatuszki brokuła, gdy wszystko jest już miękkie gaz wyłączyć, dolać łyżkę lub dwie oliwy, dosypać ziół i dorzucić drobno startą marchewkę (gotowana marchew znacznie obciąża trzustkę), wszystko wymieszać, lekko ostudzić, posypać rzeżuchą.
![]() Źródło/autor przepisu: przepis z mojego opracowania Tydzień z życia alergika
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Makaron na zdrowie: z zielonym mixem warzyw i pestkami (wegańska)Ryż z warzywami po indyjsku (wegańska) Ryż z duszonymi warzywami (wegańska) Gołąbki z ryżem i warzywami (wegańska) Sałatka z ryżu i warzyw konserwowych (ovo-wege) Pasta słonecznikowa z ryżem i warzywami (wegańska) Zapiekanka z brązowego ryżu i warzyw (wegańska) Sałatka z awokado, ryżu dzikiego, pestek i tofu-fety (wegańska) Ryż z sosem pomidorowo-śmietanowym i warzywami (lakto-wege) Chińszczyzna wege - ryż z duszonymi warzywami i imbirem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Inon 2012-06-02 20:49:51.646