7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

pasztet strączkowo - grzybowy

dla alergikow



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

soczewica
cieciorka
fasola biała
fasola czerwona
pieczarki
mąka gryczana
mąka kukurydziana
oliwa z oliwek
oregano, bazylia, majeranek

Przygotowanie:

strączkowe i pieczarki ugotować a następnie zmiksować dokładnie dosypując trochę mąki gryczanej i trochę kukurydzianej tak, by uzyskać jednolitą w miarę i dość kleistą masę. w razie potrzeby dolewać trochę wody, dodać kilka łyżek oliwy i zioła, blachę posmarować oliwą, przełożyć masę i włożyć do rozgrzanego piekarnika. całość można lekko posypać mąką gryczaną lub dla łakomczuchów wiórkami kokosowymi. piec mniej więcej 20 do 40 minut, sprawdzając widelcem konsystencję i pilnując by się nie przypaliło.

pasztet ten się bardziej rozsmarowuje niż kroi ale zależnie od proporcji mąkowo-wodnych czasem udaje się go także kroić

chlebek posmarować pasztetem, całość posypać rzeżuchą
Nadesłał(a) jojo don huevo, dnia: 2003-06-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis z mojego opracowania Tydzień z życia alergika
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasztet strączkowo-warzywny (wegańska)
Pasztet grzybowy (ze świeżych grzybów) (wegańska)
Kotlety strączkowe (wegańska)
Kotlety strączkowe (z 3 strączkowców) (wegańska)
Strączkowa pasta do kanapek (wegańska)
Solanka grzybowa (lakto-wege)
Masło grzybowe (lakto-wege)
Świeża zielona zupa strączkowa (wegańska)
Chlebek Mojżesza (ze strączkowymi i bakaliami) (wegańska)
Kanapki z pastą jarzynowo-strączkową (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas