7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Racuchy kukurydziano-gryczane z mlekiem kokosowymDla alergików.
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:mus jabłkowy (można wykorzystać jabłka z kompotu)
mąka kukurydziana mąka gryczana mleko kokosowe olej z pestek winogron Przygotowanie:Mleko kokosowe i mąkę gryczaną oraz kukurydzianą dokładnie wymieszać. Dodać mus jabłkowy, dodać tyle mąki kukurydzianej, by uzyskać konsystencję trochę gęstszą od normalnych naleśników. Dodać trochę oleju.
Maksymalnie rozgrzaną patelnię posmarować olejem i rozgrzać jeszcze bardziej, małą warząchwią rozlewać małe racuchy na patelni, smażyć przez ok. minutę, przewrócić na drugą stronę. Sekret dobrego usmażenia tych racuchów leży w rozgrzanej patelni. W zasadzie musi się ona trochę nawet palić, inaczej racuchy rozpadną się.
Nadesłał(a) jojo don huevo,
dnia: 2003-06-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis z mojego opracowania Tydzień z życia alergika
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Racuchy gryczane z roztopionym masłem (bez ograniczeń)Banany w mleku kokosowym (wegańska) Marchewka z mlekiem kokosowym (wegańska) Krem z kalarepy z mlekiem kokosowym (wegańska) Płatki ryżowe na mleku kokosowym (wegańska) Krem z dyni z mlekiem kokosowym (wegańska) Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska) Wegańskie naleśniki na mleku kokosowym (wegańska) Krem z buraków z mlekiem kokosowym (wegańska) Ryż ze słonecznikiem i mlekiem kokosowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
kruszonka 2014-08-28 21:07:34.676