7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

soczewica
ciecierzyca
fasola biała
fasola czerwona
mąka gryczana
mąka kukurydziana
wiórki kokosowe
brokuł
pietruszka
por
ryż basmati
oliwa z pestek winogron
zioła

Przygotowanie:

Soczewicę, ciecierzycę, fasolę białą i czerwoną dobrze ugotować razem z ryżem i warzywami, wszystko dokładnie zmiksować i dodać ulubione zioła dziecka plus wiórki kokosowe, dolać trochę wody, dosypać trochę mąki kukurydzianej i dalej miksować tak, by uzyskać masę przypominającą normalne kotlety mielone, dodać trochę oliwy, formować małe a pulchne kotleciki, obtoczyć w mące gryczanej i smażyć na patelni posmarowanej oliwą.

Wskazówki i uwagi:

Podawać fantazyjnie obsypane dużą ilością zielonego groszku (może być ten z puszki).
Nadesłał(a) jojo don huevo, dnia: 2003-06-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis z mojego opracowania Tydzień z życia alergika
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety strączkowe (z 3 strączkowców) (wegańska)
Kotlety ze strączkowych (bez ich gotowania) z warzywami (wegańska)
Pasztet strączkowo-warzywny (wegańska)
Strączkowa pasta do kanapek (wegańska)
pasztet strączkowo - grzybowy (wegańska)
Świeża zielona zupa strączkowa (wegańska)
Chlebek Mojżesza (ze strączkowymi i bakaliami) (wegańska)
Kanapki z pastą jarzynowo-strączkową (wegańska)
Kotleciki z mieszanki strączkowych z ryżem i płatkami owsianymi (wegańska)
Pasta z soczewicy (strączkowa) do chleba (zbożowy) ;-))) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas