7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
kanapki z powidłami śliwkowymidla alergików
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:chlebek ryżowy Wasa
powidła śliwkowe oliwa z oliwek Przygotowanie:chlebek delikatnie posmarować oliwą a następnie powidłami
uwaga! przepis na powidła znajduje się w książce "Kuchnia Polska". warto jednak pamiętać, że do powideł wcale nie trzeba dodawać cukru ani innych zagęszczaczy, wystarczy je odpowiednio długo "smażyć", zawarty w śliwkach naturalny cukier uwalnia się sam nadając takim powidłom wyśmienity, słodkawy smak i odpowiednio je konserwując; w ostateczności zamiast cukru można dodać fruktozę, pamiętając, że jest ona dużo słodsza od cukru rafinowanego z buraków
Nadesłał(a) jojo don huevo,
dnia: 2003-06-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis z mojego opracowania Tydzień z życia alergika
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Powidła śliwkowe (bez cukru) (wegańska)Powidła śliwkowe z czekoladą (bez dodatkowego cukru) (wegańska) Pseudo powidła (wegańska) Wieloowocowe powidła (wegańska) Placek śliwkowy (bez ograniczeń) Tarta śliwkowa (bez ograniczeń) wino śliwkowe (wegańska) Śliwkowo - czekoladowy "tulipan" (lakto-wege) Zupa jabłkowo - śliwkowa (lakto-wege) Śliwkowa tarta z Liege (ovo-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |