7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Masło orzechowe 4



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 opakowanie opieczonych orzeszków ziemnych
2 łyżki masła [w wersji wegańskiej można zastąpic olejem, najlepiej zimnotłoczonym]
1/4 łyżeczki cukru
1/4 łyżeczki soli

Przygotowanie:

Miksujemy orzechy, masło, sól i cukier aż utworzą gładką masę. Przekładamy powstałe masło orzechowe do naczynia. Podajemy. Jeśli przetrzymujemy je w lodówce, dobrze jest wystawiać je przed podaniem, by uzyskało temperaturę pokojową.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-06-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: kurier plus
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

A w moździerzu można?
~blanka 2014-06-17 15:21:23.723

miksujemy młynkiem do kawy
Tomasz Nowicki 2012-06-21 09:30:16.215

Nie rozumiem tylko po co opiekac te biedne orzeszki i pozbawiac je wartosci odzywczych? Ja robie z nieopieczonych i smakuja wysmienicie.
Szacunek.
Dogeen 2008-06-04 17:40:08.267

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Masło orzechowe Rogera (wegańska)
Masło orzechowe z bananem (wegańska)
Gofry na maśle orzechowym i mleku kokosowym (wegańska)
Masło orzechowe - domowe, prawdziwe, najlepsze, bez niepotrzebnych dodatków (wegańska)
Masło grzybowe (lakto-wege)
Kapusta na maśle (lakto-wege)
Masło szpinakowe (lakto-wege)
,,Masło" pomidorowe (wegańska)
Masło z awokado z czosnkiem (wegańska)
Zielone masło (ziołowe) (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas