
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:0,5 szklanki kaszy manny
4 łyżki masła 0,5 szklanki cukru 1,5 szklanki wody dowolne bakalie i owoce (standardowo są to rodzynki i jakieś orzechy) ew. odrobinę soku z cytryny Przygotowanie:
Kaszę praż na maśle przez 20-25 minut do złotego koloru, stale mieszając. W drugim garnku zagotuj wodę z cukrem. Uprażoną kaszę ostrożnie wrzuć do słodkiego syropu ciągle mieszając.
Dodaj bakalie i pokrojone owoce, gotuj stale mieszając do chwili, aż masa będzie odchodzić od garnka, a bakalie nie będą lepić się do ziarenek kaszy. Można dodać odrobinę soku z cytryny, wtedy halawa nie będzie taka słodka.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2003-06-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis wysłał(a) roberte
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:![]() Nowe komentarze:![]() TNT 2012-12-21 18:24:24.803 ![]() majczi 2012-06-27 17:16:42.13 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Mus z kaszy manny (bez ograniczeń)Ciasteczka karo z kaszy manny (wegańska) Romby - kluski z kaszy manny (wegańska) Budyń z kaszy manny i twarogu (bez ograniczeń) Budyń grysikowy (z kaszy manny) (bez ograniczeń) Trufle kokosowe z kaszy manny (wegańska) Słodki deserek (lakto-wege) Biszkopt deserowy z kaszy manny nasączany mlekiem (bez ograniczeń) Lekkie ciasto z kaszy manny z daktylami i makiem (lakto-wege) Waniliowy pudding z kaszy manny i budyniu (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~apepe 2019-12-04 21:17:20.976