7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
brzoskwinie pasteryzowane we własnym sokuBo fajnie jest w zimie powcinać morelki
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:brzoskwinie(ew.morele lub śliwki)
Przygotowanie:Owoce umyć dokładnie i oddzielić od pestek.Wrzucić do garnka emaliowanego(i nie obitego),dodać trochę wody i podgrzać na małym ogniu , nie doprowadzając do wrzenia.Odstawić z ognia,pozostawić pod przykryciem przez ok. 1 godz.,aby owoce puściły sok.Owoce przełożyć do słoików i pasteryzować(czyli podgrzewać te słoiki z owocami) w temp.80-85st.C przez 25 min.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: 2003-07-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "POLSKA KUCHNIA JARSKA" (1988!)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Wiśnie w soku własnym (wegańska)Śliwki na zimę (w soku własnym) (wegańska) Brzoskwinie z grilla (wegańska+miód) Brzoskwinie zapiekane (bez ograniczeń) Brzoskwinie po włosku (wegańska) Pasztet sojowy pasteryzowany w słoikach (wegańska) Pasteryzowane pomidory na zimę (w słoikach) (wegańska) Brzoskwinie z jogurtem orzechowym (lakto-wege) Brzoskwinie w morelowej galaretce (lakto-wege) Brzoskwinie w sosie serowym (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |