7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób100 g długoziarnistego ryżu
100 g czerwonej fasoli z puszki 50 g kukurydzy z puszki pomarańcza strąk czerwonej papryki (świeżej lub konserwowej) mała cebula natka do posypania sos winegret: łyżka soku z cytryny 3 łyżki oliwy sól pieprz Przygotowanie:Ryż opłukać i ugotować na sypko w dużej ilości wody, wystudzić. Pomarańczę pokroić w cząstki, paprykę w kostkę, a cebulę w plasterki. Sok cytrynowy doprawić solą i pieprzem, stopniowo dolewać oliwy.
Do zimnego ryżu dodać wszystkie składniki, polać sosem, delikatnie wymieszać. Przed podaniem posypać natką.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ryżowa sałatka z fasolą, kukurydzą, papryką i rzodkiewkami (wegańska)Indyjska sałatka ryżowa z fasolą, kukurydzą, owocami i winegretem (wegańska) Ostra sałatka ryżowa z kukurydzą, fasolką i pomarańczą (wegańska) Sałatka ryżowa z awokado, fasolą i świeżymi warzywami (wegańska) Sałatka ryżowa z czerwoną fasolą i marynowanymi pieczarkami (wegańska) Papryka nadziewana amarantusem lub komosą ryżową (quinoą) z fasolą, pomidorami i zieleniną (lakto-wege) Żółta sałatka ryżowa z fasolą, kukurydzą, serem i zieleniną (bez ograniczeń) Sałatka ryżowa z pieczarkami, papryką, marchwią i selerem (lakto-wege) Sałatka ryżowa z ananasem, papryką i curry (ovo-wege) Sałatka Jędrusia - ryżowa z kukurydzą, papryką i winegretem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |