7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Uczta (prawie) o północy ;))10.07.2003 ok. 23.30 zrobiłam sobie b. przyjemną fasolkę szparagową. Osoby nie będące pokroju mojej cioci, tzn. że jak obiad, to koniecznie mielony, ziemniory i kapucha a jak fasolka to koniecznie z masłem i bułą tartą (buee!) i nie uważające że ktoś kto je gotowaną fasolkę szp. z oliwą i startym serem jest nienormalny, na pewno z miłą chęcią upichcą sobie coś takiego.
Średnia ocena:
[4.0
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 2 osóbnie podaję dokładnych proporcji, to była improwizacja, musicie sobie sami dobrać:
ze 2 garście fasolki szparagowej 1 dymka 1-2 łyżki świeżej posiekanej pietruchy 4 ząbki czosnq oliwa, sól pieprz troche wody W wersji lakto mozna dodac starty parmezan albo oscypek Albo dodac do duszenia wina - biale wytrawne Albo jedno i drugie. Przygotowanie:
|
Nowości:Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska) Bigos z kiszonych buraków (wegańska) Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska) Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska) Domowe pesto (lakto-wege) Azjatyck mix- improwizacja (wegańska) Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska) Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska) Surówka z czerwonej kapusty (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
VegePancur 2008-09-13 18:12:19.097