7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ten przepis jest duplikatem,
dlatego jest nieaktywny.

zobacz: Kotlety z boczniaków

boczniak smażony na 2 sposoby

jest idalny na ciepło jak i do kanpek


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

boczniak
sól
inne przyprawy
oliwa do smażenia

1 sposób: jajko, bułka tarta
2 sposób: mleko, mąka, jajko + ew. zioła (np. bazylia lub estragon)

Przygotowanie:

boczniaki myjemy.

1 sposób - posolonego maczamy w roztrzepanym jajku, potem w bułce tartej, smażymy na pateli na cimnozłoty kolor.

2 sposób - z jajka, mąki i mleka robimy ciasto jak na racuchy z przyprawami. dobrze sie tu komponuje bazylia czy estragon. maczamy w nim boczniaka i smażymy na ciemozłoty kolor.

Info od admina:
2-gi sposób jest duplikatem przepisu na boczniaki w ziołowym cieście naleśnikowym (kotlety).
Nadesłał(a) Sunnta, dnia: 2003-07-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: mama z babcią

Nowe komentarze:


skorzystałam z pierwszego sposobu, oprószyłam tylko grzyby przed panierowaniem czosnkiem granulowanym. pyszne, proste i szybkie, super. :)
sonnentau 2011-09-02 15:52:07.761

Podobne wg nazwy:

Sałatka: smażony boczniak z krążkami cebuli i pomidorami (wegańska)
Canellones na tysiąc sposobów (bez ograniczeń)
Spaghetti z boczniakami (lakto-wege)
Kotlety z boczniaków (ovo-wege)
Flaczki z boczniaka (wegańska)
Zupa z boczniaków (wegańska)
Boczniaki smażone w śmietanie (lakto-wege)
Kotlety panierowane z boczniaków (ovo-wege)
Gulasz z boczniaka z papryką (wegańska)
Sałatka z boczniaków z pomidorami (wegańska)
Jaja faszerowane boczniakiem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas