7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki: dla 4 osób350 - 400 gramów sera feta pokrojonego w kostkę,
1 słoiczek oliwek, pieprz, 1 filiżanki oliwy z oliwek, mała cebula, czosnek (świeży lub w proszku), 1 łyżeczka octu balsamicznego, tymianek, sól, sok z cytryny, 4 pitty Przygotowanie:Zmieszaj pieprz, oliwki, fete w salaterce. Dodaj oliwę z oliwek i delikatnie wymieszaj.
Dodaj pozostałe składniki i ponownie wymieszać Dodaj przyprawy, przykryj i włóż do lodówki na kilka godzin Ogrzej pittę, następnie nadziej sałatką. Podawaj jako przystawkę albo danie główne.
Nadesłał(a) admin,
dnia: 2003-07-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis nadesłany przez przedstawiciela firmy Quality Goods, producenta pitty (www.pitta.pl)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pieczarki nadziewane serem feta (lakto-wege)Sałatka z pomidorami i serem feta (bez ograniczeń) Pitta z jajecznicą (ovo-wege) Sałatka z brokułem, ogórkiem, jajkami i serem feta (bez ograniczeń) Naleśniki z brokułami, serem feta i sosem czosnkowym (bez ograniczeń) Pitta Tysiąca Wysp (lakto-wege) Kotlety fasolowe po grecku (ovo-wege) Sałatka z dyni po grecku (wegańska) Sałatka z pomidora i ogórka z włoskim serem ricotta lub grecką fetą (lakto-wege) Szybka zupa-krem z cukinii z serem żółtym lub fetą (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |