
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:500 g świeżych lub zrehydrowanych boczniaków (kapeluszy)
2 szkl. bulionu warzywnego (może być z kostki) sucha bułka 1 szkl. mleka 1 cebula 2 jajka 4 łyżki tartej bułki 3 łyżki masła (do smażenia) sól inne przyprawy Przygotowanie:
Oczyszczone grzyby gotować około 30 min. w bulionie. Następnie odcedzić dokładnie i bardzo drobno posiekać. Bułkę namoczyć w mleku, odsączyć, przepuścić przez maszynkę do mielenia i dodać do grzybów.
Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na maśle na złoty kolor i włożyć do masy grzybowej. Do masy tej dodać żółtka jajek, 2 łyżki tartej bułki i przyprawy. Dobrze wyrobić. Ubić pianę z białek i połączyć z masą, bardzo ostrożnie wyrobić tak, aby całość była pulchna. Jeśli jest zbyt rzadka, dosypać jeszcze bułki tartej. Formować kotleciki, zanurzyć z obu stron w roztrzepanych i posolonych jajkach, następnie panierować w tartej bułce. Smażyć na maśle z obu stron.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kotlety mielone z kapusty (ovo-wege)Kotlety z boczniaków (ovo-wege) Ulubione kotlety mielone (z granulatu sojowego) (wegańska) Kotlety panierowane z boczniaków (ovo-wege) Kotlety z boczniaka ze szczyptą imbiru (bez ograniczeń) Gulasz z kotletami sojowymi i boczniakami (wegańska) Boczniak w ziołowym cieście naleśnikowym (kotlety) (wegańska) Kotleciki mielone z grochu i soi (wegańska) Mielona skórka pomarańczy/mandarynki/grejfruta (wegańska) Spaghetti z boczniakami (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~XYZ 2017-04-18 13:36:30.793