7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Jaja faszerowane boczniakiem



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

30-50 dag boczniaka
4-6 jajek
1-2 łyżki masła
pieprz
sól
szczypiorek
listki sałaty
olej do smażenia

Przygotowanie:

Grzyby umyć, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju do momentu odparowania wody, wystudzić. Ugotować jaja na twardo, obrać, przekroić na połówki. Ze środka wyjąć żółtka do mieseczki rozgnieść je widelcem dodając masło, grzyby i przyprawy. Na koniec dodać pokrojony szczypiorek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Przygotowany farsz nakładać kopiasto na połówki jajek, a je następnie na liściach sałaty.
Nadesłał(a) Sunnta, dnia: 2003-07-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka w sklepie
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege)
Faszerowane jaja zapiekane z grzankami w sosie pomidorowym (bez ograniczeń)
Bardzo ładne cebule faszerowane warzywami z boczniakami (wegańska)
Jaja po węgiersku (ovo-wege)
Jaja alabama (ovo-wege)
Jaja po wiedeńsku (ovo-wege)
Jaja żółte czyli kminkowe (ovo-wege)
Spaghetti z boczniakami (lakto-wege)
Kotlety z boczniaków (ovo-wege)
Flaczki z boczniaka (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas