7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:30-50 dag boczniaka
4-6 jajek 1-2 łyżki masła pieprz sól szczypiorek listki sałaty olej do smażenia Przygotowanie:Grzyby umyć, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju do momentu odparowania wody, wystudzić. Ugotować jaja na twardo, obrać, przekroić na połówki. Ze środka wyjąć żółtka do mieseczki rozgnieść je widelcem dodając masło, grzyby i przyprawy. Na koniec dodać pokrojony szczypiorek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Przygotowany farsz nakładać kopiasto na połówki jajek, a je następnie na liściach sałaty.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege)Faszerowane jaja zapiekane z grzankami w sosie pomidorowym (bez ograniczeń) Bardzo ładne cebule faszerowane warzywami z boczniakami (wegańska) Jaja po węgiersku (ovo-wege) Jaja alabama (ovo-wege) Jaja po wiedeńsku (ovo-wege) Jaja żółte czyli kminkowe (ovo-wege) Spaghetti z boczniakami (lakto-wege) Kotlety z boczniaków (ovo-wege) Flaczki z boczniaka (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |